Studio Muzical

Studioul Muzical „Copiii lui Mozart este un proiect personal ce-și propune să contribuie la păstrarea vie a dragostei pentru muzica clasică. Beneficiile extraordinare ale studierii muzicii clasice au fost dovedite de importante studii din întreaga lume. Educația muzicală clasică nu este un privilegiu, ci un exercițiu susținut al sensibilității celor ce aspiră la înțelegerea înaltă a mesajului cultural care prin arta muzicală atinge culmi spirituale nebănuite. Educația muzicală clasică e la îndemâna oricărei ființe care dorește să-și îmbogățească cultura, să-și înalțe spiritul. Iar Wolfgang Amadeus Mozart, minunatul compozitor austriac, reprezintă simbolul genuin al marii muzici clasice. Muzica și viața lui Mozart sunt izvoare de bucurie pentru inimă, pentru suflet, pentru spirit. Muzica mozartiană deschide poarta spre o lume magică în care oricine poate pătrunde! 

Studioul Muzical dorește să-i aducă pe cursanții săi mai aproape de muzica clasică, să-i ajute să-și descopere și să-și cultive talentul muzical și sensibilitatea. Prin activitățile Studioului, sub îndrumarea mezzosopranei Cristina Iordacheelevii, fie ei copii sau adulți, vor învăța să asculte muzica și s-o înţeleagă, să cânte cu vocea şi la instrumentele dragi inimii lui Mozart: clavecinul şi pianul, să descifreze o partitură şi să recunoască instrumentele din orchestră, vor descoperi poveşti minunate din vieţile unor mari compozitori: Mozart, Bach, Vivaldi, Beethoven, Schubert, Schumann, vor merge la concerte simfonice, la spectacole de operă, în încercarea de a face o punte peste timp cu educaţia muzicală primită de copiii Vienei culturale a secolelor XVII și XVIII, în căutarea drumului pe care sensibilitatea lor să înflorească…  

Lecţiile de muzică sunt individuale. Pentru mai multe detalii, vă aşteptăm cu un mail pe adresa:  copiii_lui_mozart at yahoo.com  

 

Oferta Studioului Muzical COPIII LUI MOZART

Lecții de canto clasic: tehnică, stil, interpretare – de la nivel începător până la nivel profesionist

Lecții de pian – nivel începător

Noțiuni de teorie muzicală 

Audiții ale operelor marilor compozitori, participare la concerte și spectacole de operă 

Lecții de engleză, franceză, italiană

Lecțiile de canto sunt individualizate în funcție de abilitățile și scopurile cursantului. Postura corectă a corpului, respirația, vocalizarea, dicția, poziția sunetului și tehnicile de cânt sunt probleme abordate în fiecare lecție. O mare atenție este dată cunoașterii și stăpânirii stilului și interpretării, întrucât măiestria artistică înseamnă mai mult decât vocalizarea cu o voce frumoasă.  

Lecţiile de muzică sunt individuale. Pentru mai multe detalii, vă aşteptăm cu un mail pe adresa:  copiii_lui_mozart at yahoo.com   

 

 

Antoine de Saint-Exupery, într-un tren ce călătoreşte în noapte, vede, în braţele unor părinţi osteniţi de o viaţă grea, un copil splendid, o fiinţă în care sufletul îngeresc nu va avea niciodată şansa de a înflori în spirit. Tulburat, Saint-Exupery înţelege că în fiecare din oamenii pe care-i priveşte zace un Mozart asasinat. “Singur Spiritul, dacă suflă peste humă, singur el e în stare să creeze Omul”, spune Saint-Exupery.

Singur grădinarul unui copil va putea să crească în el dragostea pentru frumos, va putea să-i cultive sensibilitatea, va putea să-i descopere înclinaţiile şi să-l ajute să le crească roadele. În orice copil din lume există acea sămânţă divină ce-l poate păstra pe Mozart viu! 

Mă aşezai în faţa uneia dintre perechile acelea. Între bărbat şi femeie, copilul îşi făcuse, de bine de rău, un locşor şi dormea. La lumina becului, întorcându-se prin somn, el îmi arăta obrazul. O! ce chip încântător! Se născuse din perechea aceea ca un fel de fruct de aur. Se născuse un asemenea exemplar de graţie şi de farmec din zdrenţele acelea ce atârnau greu. Mă aplecai peste fruntea-i netedă, peste dulcile buze bosumflate, gândindu-mă: iată o figură de muzician, iată-l pe Mozart copil, iată o splendidă făgăduinţă a vieţii. Micii prinţi ai legendelor nu s-or fi deosebit cu mult de el: protejat, crescut într-un mediu prielnic, instruit, ce n-ar putea ajunge! Când se naşte, prin altoire, în grădină, un nou trandafir, grădinarii toţi sunt emoţionaţi. Izolează trandafirul, îl îngrijesc şi-l ajută să crească. Pentru oameni însă nu există grădinar. Pe Mozart copil, ca şi pe alţii, îl aşteaptă aceeaşi maşină de presat. Cele mai mari bucurii ale lui Mozart le va hrăni muzica putregăită din duhoarea localurilor de noapte. Mozart e condamnat.

Mă întorsei în vagonul meu. Îmi spuneam: pe aceşti oameni nu-i doare deloc soarta lor. Şi ceea ce mă chinuia în clipele acelea nu era câtuşi de puţin mila. Nu poate fi vorba de înduioşare pentru o plagă de-a pururi deschisă. Cei ce-o poartă într-înşii n-o simt. Aici însă e vorba de specia umană, şi nu de individ, care e rănită, lezată. Nu cred câtuşi de puţin în milă. Ceea ce mă tulbură e punctul de vedere al grădinarului. Ceea ce mă tulbură nu e această mizerie, înlăuntrul căreia, în cele din urmă, te instalezi tot aşa de bine ca în orice trândăvie. În Orient, generaţii după generaţii trăiesc şi se complac în murdărie. Ceea ce mă tulbură, cantinele pentru săraci nu vor avea puterea să tămăduiască. Ceea ce mă tulbură nu-s nici scobiturile, nici cocoaşele acestea, ori sluţenia aceasta. Ci faptul că, întrucâtva, în fiecare din oamenii de-aici zace un Mozart asasinat.

Singur Spiritul, dacă suflă peste humă, singur el e în stare să creeze Omul.”

(Antoine de Saint-Exupery – Terre des hommes

Blogul meu în engleză:

http://mozartschildren.wordpress.com 

Anunțuri

1 comentariu

  1. […] ca proiectul Cristinei, „Copiii lui Mozart – Studio Muzical”, sa se bucure de […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s